Piletina sa povrćem iz rerne je BRZI RUČAK bez puno muke - Jednostavan recept za sočan obrok koji se pamti
Naš današnji predlog za ručak je jedan klasik: meso i povrće, ali ako ih spremite na ovaj način - biće savršen ručak
Ponekad je najlepši obrok onaj koji ne zahteva previše truda, a ipak je bogat ukusom i zdrav. Piletina sa povrćem iz rerne savršen je izbor za brz i ukusan ručak koji ćete voleti da pripremate. Ovaj jednostavan recept kombinuje sočnost piletine i bogatstvo povrća, sve pečeno zajedno u rerni, što daje savršeni obrok sa minimalnim naporom.
Bez komplikovanih sastojaka i dužeg stajanja uz šporet, samo stavite sve u rernu i uživajte u zdravom, hranljivom ručku koji će zadovoljiti sve vaše ukuse. Pripremite ovaj obrok za samo nekoliko minuta, a rezultat će biti sočan i ukusan ručak koji se pamti.
Sastojci:
500 g piletine (belo meso, krilca, bataci…)
800 g krompira
1 veća šargarepa
malo zamrznutog brokolija
1 manja tikvica
2-3 paprike babure
1 glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
1 veći paradajz
so i biber po ukusu
malo svežeg ruzmarina
tucana ljuta papričica (po ukusu)
malo ulja
Priprema:
Isperite piletinu pod mlazom hladne vode, a zatim je isecite, premažite uljem, posolite i pobiberite. Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luka. Operite, oljuštite i isecite krompir, šargarepu i tikvicu. Operite paprike, uklonite semenke i isecite ih na trake. Operite i isecite paradajz na kriške.
Pomešajte sve povrće, posolite i pobiberite. Rasporedite piletinu i povrće u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu činiju. Preko stavite grančice ruzmarina. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 35-40 minuta. Služiti toplo.
Prijatno!