Пилетина са поврћем из рерне је БРЗИ РУЧАК без пуно муке - Једноставан рецепт за сочан оброк који се памти
Наш данашњи предлог за ручак је један класик: месо и поврће, али ако их спремите на овај начин - биће савршен ручак
Понекад је најлепши оброк онај који не захтева превише труда, а ипак је богат укусом и здрав. Пилетина са поврћем из рерне савршен је избор за брз и укусан ручак који ћете волети да припремате. Овај једноставан рецепт комбинује сочност пилетине и богатство поврћа, све печено заједно у рерни, што даје савршени оброк са минималним напором.
Без компликованих састојака и дужег стајања уз шпорет, само ставите све у рерну и уживајте у здравом, хранљивом ручку који ће задовољити све ваше укусе. Припремите овај оброк за само неколико минута, а резултат ће бити сочан и укусан ручак који се памти.
Састојци:
500 г пилетине (бело месо, крилца, батаци…)
800 г кромпира
1 већа шаргарепа
мало замрзнутог броколија
1 мања тиквица
2-3 паприке бабуре
1 главица црног лука
3-4 чена белог лука
1 већи парадајз
со и бибер по укусу
мало свежег рузмарина
туцана љута папричица (по укусу)
мало уља
Припрема:
Исперите пилетину под млазом хладне воде, а затим је исеците, премажите уљем, посолите и побиберите. Ољуштите и ситно исецкајте црни и бели лука. Оперите, ољуштите и исеците кромпир, шаргарепу и тиквицу. Оперите паприке, уклоните семенке и исеците их на траке. Оперите и исеците парадајз на кришке.
Помешајте све поврће, посолите и побиберите. Распоредите пилетину и поврће у подмазану тепсију или ватросталну чинију. Преко ставите гранчице рузмарина. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени 35-40 минута. Служити топло.
Пријатно!