PILETINA U PAVLACI I SIRU! Savršen ručak koji se sprema za 20 minuta - možete jesti uz sve PRILOGE
10.05.2022.
09:07
Komentari (0)
Neopisivo dobrog ukusa
Potrebno je
- 1 pileće belo meso
- 2 lista suve slanine
- 100 gr kisele pavlake
- 3 lista kačkavalja
- 1 kašika sirnog namaza
- 3 čena belog luka
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 1 kašika brašna
- suvi začin
- origano, peršunov list
- mleveni biber
- po želji tucana ljuta paprika
- 50 ml ulja
Priprema:
Suvu slaninu iseckati na kockice. Tiganj podmazati uljem, pa propržiti slaninicu da se zapupi i porumeni.
Dodati meso isečeno na filete. Dodati malo vode pa dinstati da omekša. Zapeći sa jedne i druge strane. Izvaditi meso pa u šerpu dodati ostatak ulja, ubaciti brašno i izgnječen beli luk da dobije krem boju.
Dodati mleko i vodu i mešati da ne zagori, Iznešati pavlaku i sir pa ubaciti u sos i izjednačiti. Ubaciti suvi začin, origano mleveni biber i vratiti na šporet. Ubaciti meso i na veoma laganoj vatri prokrčkati minut dva.
Pred kraj dodati 2-3 lista kačkavalja da se istopi . Posuti sitno seckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom.