ПИЛЕТИНА У ПАВЛАЦИ И СИРУ! Савршен ручак који се спрема за 20 минута - можете јести уз све ПРИЛОГЕ
10.05.2022.
09:07
Коментари (0)
Неописиво доброг укуса
Потребно је
- 1 пилеће бело месо
- 2 листа суве сланине
- 100 гр киселе павлаке
- 3 листа качкаваља
- 1 кашика сирног намаза
- 3 чена белог лука
- 200 мл млека
- 100 мл воде
- 1 кашика брашна
- суви зачин
- оригано, першунов лист
- млевени бибер
- по жељи туцана љута паприка
- 50 мл уља
Припрема:
Суву сланину исецкати на коцкице. Тигањ подмазати уљем, па пропржити сланиницу да се запупи и порумени.
Додати месо исечено на филете. Додати мало воде па динстати да омекша. Запећи са једне и друге стране. Извадити месо па у шерпу додати остатак уља, убацити брашно и изгњечен бели лук да добије крем боју.
Додати млеко и воду и мешати да не загори, Изнешати павлаку и сир па убацити у сос и изједначити. Убацити суви зачин, оригано млевени бибер и вратити на шпорет. Убацити месо и на веома лаганој ватри прокрчкати минут два.
Пред крај додати 2-3 листа качкаваља да се истопи . Посути ситно сецканим першуновим листом или по жељи туцаном љутом паприком.