SA KROMPIROM I KOBASICOM: Napravi PITU po bakinom receptu, sadrži NAJUKUSNIJE sastojke, brzo se priprema
Oduševite ukućane ovom kombinacijom sa kojom nema greške.
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za savršenu pitu sa krompirom i kobasicama. Uživajte.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/398667/profimedia-0002970546.jpg?itok=PazoaU2e)
Zaštitni faktor mažite na SVAKA DVA SATA: Ove delove uvek zaboravimo, a oni NAJLAKŠE GORE!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/08/21/profimedia-0098530602.jpg?itok=gl5QwelL)
NE BACAJTE SEME: Dinja je izuzetno lekovita, postiče PROBAVU, reguliše upalne procese, koristi se za iskašljavanje
Potrebno je za nadev, tanje kore:
- 500 gr krompira
- 200 gr kobasica (ja sam koristila domaće)
- 1 glavica luka
- ulje soli bibera
- 1 jaje
Za preliv:
- 200 gr kisele pavlake
- 100 ml mleka
- 2 -3 jaja
- rendanog kačkavalja lonče od 100 gr
Priprema:
Krompir obariti ne sasvim skuvati. Luk iseckati i propržiti na ulju. Dodati seckane kobasice pa i njih malo propržiti. Obaren krompir izrendati, dodati jaje, soli i bibera. Dodati pržene kobasice i sve izjednačiti..
Koru raširiti na sto pa je pouljiti preko nje staviti drugu. I nju malo poprskati uljem. Na dno kore po širini staviti par kašiika nadeva od krompira i kobasica. Uviti u rolnicu. Pleh pouljiti pa prvu rolnicu staviti u sredinu i uviti u krug. Sve ostale rolnice stavljati u krug, U činiju sipati pavlaku dodati jaja pa izmututi. Dodati mleko i kačkavalj i sve izjednačiti. Sipati preko pite. Protresti da preliv padne izmedju rolnica. Peći na 210 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. Kako je samo dobra obavezno probajte bićete iznenadjeni.