СА КРОМПИРОМ И КОБАСИЦОМ: Направи ПИТУ по бакином рецепту, садржи НАЈУКУСНИЈЕ састојке, брзо се припрема
Одушевите укућане овом комбинацијом са којом нема грешке.
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за савршену питу са кромпиром и кобасицама. Уживајте.
Заштитни фактор мажите на СВАКА ДВА САТА: Ове делове увек заборавимо, а они НАЈЛАКШЕ ГОРЕ!
НЕ БАЦАЈТЕ СЕМЕ: Диња је изузетно лековита, постиче ПРОБАВУ, регулише упалне процесе, користи се за искашљавање
Потребно је за надев, тање коре:
- 500 гр кромпира
- 200 гр кобасица (ја сам користила домаће)
- 1 главица лука
- уље соли бибера
- 1 јаје
За прелив:
- 200 гр киселе павлаке
- 100 мл млека
- 2 -3 јаја
- ренданог качкаваља лонче од 100 гр
Припрема:
Кромпир обарити не сасвим скувати. Лук исецкати и пропржити на уљу. Додати сецкане кобасице па и њих мало пропржити. Обарен кромпир изрендати, додати јаје, соли и бибера. Додати пржене кобасице и све изједначити..
Кору раширити на сто па је поуљити преко ње ставити другу. И њу мало попрскати уљем. На дно коре по ширини ставити пар кашиика надева од кромпира и кобасица. Увити у ролницу. Плех поуљити па прву ролницу ставити у средину и увити у круг. Све остале ролнице стављати у круг, У чинију сипати павлаку додати јаја па измутути. Додати млеко и качкаваљ и све изједначити. Сипати преко пите. Протрести да прелив падне између ролница. Пећи на 210 степени Ц око 40 мин да лепо порумени. Како је само добра обавезно пробајте бићете изненађени.