(VIDEO) Savršena PITA puna NADEVA po BAKINOM receptu, pripremite brzo ukusan doručak!
A može da posluži i kao ranija večera!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za preukusnu pitu. Ovaj specijalitet je veoma bogat nadevom, brzo se priprema i sigurno će se svideti ukućanima. Možete ga pripremiti za doručak kao baka, ali može biti fina večera.
"TOLIKO JE LEP DA BOLI!" Ovo je muškarac ZBOG KOGA je jedna od najlepših žena OSTAVILA muža i 3 DECE!
Pojedi KAŠIČICU ovog ZAČINA svakog DANA, sprečava NADUTOST, pun je VITAMINA C i odličan za VARENJE!
Potrebno je:
- 3 jaja
- 150-200 gr sira tvrdjeg
- 200 ml jogurta
- 1/2 praška za pecivo
- 1/2 kg tankih kora
- ulje
Priprema:
Umutiti jaja, dodati sir, jogurt, malo ulja pa prašak za pecivo i sve izjednaliti. Pleh veličine 24 cm prečnika podmazati uljem. Kore polovinu slagati na dno, a druga polovina visi van ivice. Svaku koru malo pokapati uljem i premazati četkicom. Tako uraditi dva reda, treći red zgužvati dve kore kao harmonika pa staviti u sredinu pa nadev.
Ponovo zgužvati pa dodati ulje samo, pa opet u sredinu kore pa nadev i tako redom dok se ne potroši sve. Ostatak nadeva istresti na sredinu i na vrh još malo namrviti sira, Ivice saviti ka sreduni ali ne pokrivati već ih malo saviti tako da se sredina sa nadevom vidi. Ostatak nadeva premazati kore koje su išle preko ivice. Posuti susamom svetlim okolo a crnim sredinu. Još malo pouljiti i peći na 200 strepeni oko 50-60 min.
Seći toplo. Servirati uz čašu jogurta. Prijatno..
Ceo video recept pogledajte u prilogu.