Pohovana PILETINA kao iz restorana - Ne može lakše i jednostavnije, evo šta vam je potrebno, sve je gotovo za manje od pola sata
22.10.2024.
12:07
Komentari (0)
Jelo koje svi obožavaju, a možete ga lako pripremiti i kod kuće i uštedeti dosta novca.
Svi vole u restoranima da poruče pohovanu piletinu. Deluje da je teško pripremiti je u kućnim uslovima, a zapravo je potpuno obrnuto. Predstavljamo vam jedan od recepata uz koji ćete dobiti savšeno hrskave komade piletine.
Sastojci:
- 2 veća fileta pilećeg, belog mesa
- 10 kašika brašna
- 2 jaja
- 4 kašike mleka
- korn fleks
- Začini:
- so, vegeta, paprika, crvena paprika
- beli luk u prahu
- ulje za prženje
Od navedenih sastojaka napraviti homogenu smesu, pa piletinu, što manje seckanu kako bi se dobro i lakše ispržila umočiti u poh smesu, zatim u mleveni kornfleks (možete ga izvrviti i rukama, ali ne previše da se oseti ukus na kraju i da bude hrskavo) i tako stavljati u zagrejano ulje, pržiti sa svake strane po dva minuta.