Popara iz RERNE: Nova verzija zaboravljene LENJE pite od starog hleba, hrskava korica i bogatiji ukus
Ova verzija donosi potpuno novu dimenziju omiljenom doručku, spolja hrskava, a iznutra mekana i sočna
Popara je jedno od onih jela koja nas vraćaju u detinjstvo, jednostavna, ukusna i puna domaće topline.
Sastojci
- 12 parčeta iseckanog hleba
- 2 glavice crnog luka
- 6 čena belog luka
- 10 čeri paradajiza
- 250 g iseckane salame
- 250 g sira
- 250 g kačkavalja
Preliv
- 6 jaja
- 300 ml mleka
- 4 kašike kisele pavlake
- Ulje, so, biber
U tiganj sipajte ulje i propržite iseckani luk, a zatim iseckajte beli luk i čeri i dodajte u uprženi luk. Zatim dodajte salamu i mešajte sve vreme da se sastojci sjedine, a potom dodajte začine.
Umutite jaja, dodajte začine po ukusu, mleko i kiselu pavlaku, a potom sve to lepo sjedinite.
Pleh premažite sa uljem,a potom poređajte hleb na dno. Zatim red fila, red sira, red rendanog kačkavalja. Ponovite postupak dok imate sastojke, a ređanje završavate sa kačkavaljem.
Prelijte prelivom i ostavite da odstoji 30 minuta.
Rernu uključite na 180 C i pecite 30 minuta.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Kuhinja Valentine Mašković.