Попара из РЕРНЕ: Нова верзија заборављене ЛЕЊЕ пите од старог хлеба, хрскава корица и богатији укус
Ова верзија доноси потпуно нову димензију омиљеном доручку, споља хрскава, а изнутра мекана и сочна
Попара је једно од оних јела која нас враћају у детињство, једноставна, укусна и пуна домаће топлине.
Састојци
- 12 парчета исецканог хлеба
- 2 главице црног лука
- 6 чена белог лука
- 10 чери парадајиза
- 250 г исецкане саламе
- 250 г сира
- 250 г качкаваља
Прелив
- 6 јаја
- 300 мл млека
- 4 кашике киселе павлаке
- Уље, со, бибер
У тигањ сипајте уље и пропржите исецкани лук, а затим исецкајте бели лук и чери и додајте у упржени лук. Затим додајте саламу и мешајте све време да се састојци сједине, а потом додајте зачине.
Умутите јаја, додајте зачине по укусу, млеко и киселу павлаку, а потом све то лепо сједините.
Плех премажите са уљем,а потом поређајте хлеб на дно. Затим ред фила, ред сира, ред ренданог качкаваља. Поновите поступак док имате састојке, а ређање завршавате са качкаваљем.
Прелијте преливом и оставите да одстоји 30 минута.
Рерну укључите на 180 Ц и пеците 30 минута.
Детаљније о начину припреме на видеу Кухиња Валентине Машковић.