Posni ručak PUN VITAMINA i vlakana, košta 200 dinara - Ideja za najbrži KUVANI kupus pravo iz BAKINE kuhinje
Lagani ručak koji prija i u letnjim i u zimskim danima. Pun je vitamina, minerala i vlakana, pa osim što će vas zagrejati tokom ovih dana, dodatno će ojačati i vaš imunitet. Idealan ručak na kašiku.
Potrebno je:
1 glavica kupusa
2-3 šargarepe
1 praziluk
1 celer
list celera
2-3 krompira
zelena paprika slatka i ljuta
1-2 paradajza može i kuvani
začina
aleva paprika
1 kašika brašna
ulje
Priprema:
Kupus iseći na kocke krupnije staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati papriku zelenu i list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45 - 50 min. Dodati začina i paradajz kad se kupus skuva. U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i seckan beli luk malo propržiti. Dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati ako treba dodati soli. Naseckati još malo peršunovog lista. Ostaviti da vri minut, dva i isključiti ringlu .Naš ručak je gotov.