Посни ручак ПУН ВИТАМИНА и влакана, кошта 200 динара - Идеја за најбржи КУВАНИ купус право из БАКИНЕ кухиње
Лагани ручак који прија и у летњим и у зимским данима. Пун је витамина, минерала и влакана, па осим што ће вас загрејати током ових дана, додатно ће ојачати и ваш имунитет. Идеалан ручак на кашику.
Потребно је:
1 главица купуса
2-3 шаргарепе
1 празилук
1 целер
лист целера
2-3 кромпира
зелена паприка слатка и љута
1-2 парадајза може и кувани
зачина
алева паприка
1 кашика брашна
уље
Припрема:
Купус исећи на коцке крупније ставити пола у шерпу, а поврће исећи на колутове или коцке па ставити у средину шерпе на купус и покрити другом половином купуса. Додати паприку зелену и лист целера или першуна. Налити водом до пола и ставити да се кува око 45 - 50 мин. Додати зачина и парадајз кад се купус скува. У тигањ сипати мало уља, додати брашно и сецкан бели лук мало пропржити. Додати алеву паприку и одмах склонити са рингле и сипати у купус. Пробати ако треба додати соли. Насецкати још мало першуновог листа. Оставити да ври минут, два и искључити ринглу .Наш ручак је готов.