Posolila LUBENICU, a kada čujete zašto i vi ćete - Efekat će vas oduševiti, stari zaboravljeni trik
Zbog ovoga će vam biti još ukusnija!
Ako do sada niste čuli za ovaj trik, verujemo da ćete nam ubrzo biti zahvalni.
Sama pomisao da se lubenica soli, mnoge ljude ostavlja u šoku. Međutim, poslastičar Nikol Veston iz Los Anđelesa otkrila je na svojoj veb stranici zašto je ovo odlična kombinacija.
Kada POĐETE na OSTROG obavezno PONESITE OVO - Iz manastira NE VALJA ništa UZIMATI, a po povratku nikako ne pravite grešku koju mnogi prave
Na ovoj SRPSKOJ PLANINI je najjeftinije letovanje: Smeštaj ZA DVOJE od 50 €, kafa SAMO 50 dinara - obiluje prirodnim lepotama
- Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu krišku lubenice u rukama. U to vreme moj prijatelj je insistirao da to moram da probam tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu - zaista je bolja posoljena - napisala je ona.
So lubenicu čini slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentrisaniji, intenzivan ukus. So, takođe, podstiče proizvodnju pljuvačke što lubenicu čini još sočnijom.
Potrebno je da sasvim malo soli raspršite po celom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, "ubićete" njenu slatkoću i moraćete da uzmete novi komad.