Посолила ЛУБЕНИЦУ, а када чујете зашто и ви ћете - Ефекат ће вас одушевити, стари заборављени трик
Због овога ће вам бити још укуснија!
Ако до сада нисте чули за овај трик, верујемо да ћете нам убрзо бити захвални.
Сама помисао да се лубеница соли, многе људе оставља у шоку. Међутим, посластичар Никол Вестон из Лос Анђелеса открила је на својој веб страници зашто је ово одлична комбинација.
Када ПОЂЕТЕ на ОСТРОГ обавезно ПОНЕСИТЕ ОВО - Из манастира НЕ ВАЉА ништа УЗИМАТИ, а по повратку никако не правите грешку коју многи праве
На овој СРПСКОЈ ПЛАНИНИ је најјефтиније летовање: Смештај ЗА ДВОЈЕ од 50 €, кафа САМО 50 динара - обилује природним лепотама
- Признајем, била сам скептична када сам први пут имала посољену кришку лубенице у рукама. У то време мој пријатељ је инсистирао да то морам да пробам тврдећи да је тако још слађа. Пробала сам и био је у праву - заиста је боља посољена - написала је она.
Со лубеницу чини слађом јер креира слано слатки контраст и тако омогућава да слаткоћа још више дође до изражаја. Лубеница обично има суптилну слаткоћу због тога што је пуна воде, за разлику од јагода и другог воћа, које има концентрисанији, интензиван укус. Со, такође, подстиче производњу пљувачке што лубеницу чини још сочнијом.
Потребно је да сасвим мало соли распршите по целом комаду лубенице. Ако ставите превише соли, "убићете" њену слаткоћу и мораћете да узмете нови комад.