Jelo koje HIDRIRA I HRANI - Idealan ZIMSKI RUČAK, pravi se od povrća, većinu sastojaka već imate u kuhinji
Odličan način da se zagrejete!
Sa dolaskom zime temperature padaju, a osim što je nužno da se toplo oblačimo i grejemo životni prostor, posebno je važno i da ishranu prilagodimo vremenskim uslovima i tako podržimo zagrevanje tela. Dok leti uživamo u osvežavajućim salatama, smutijima, rashlađenim napicima i izbegavamo dugotrajni boravak u kuhinji, zimi odjednom poželimo da pijuckamo topli čaj ušuškani na kauču i da pojedemo činiju tople supe ili potaža, piše autorka zdravih recepata Dunja Gulin.
Recept za brzi potaž od povrća
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/05/20/fsdfsa.jpg?itok=GVXE5uJY)
Pravi SRPSKI DORUČAK - Ovih šest jela tradicionalno su najpopularnija kod nas, HRANLJIVA i odličan izbor za zimu
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/11/30/shutterstock_230227600.jpg?itok=va-keoa7)
Njima će JANUAR DONETI NAJVEĆE PROMENE - Ova dva horoskopska znaka NA UDARU, spremite se za novi život
Sastojci:
• 2 šolje kockica bundeve
• 1 šolja kockica šargarepe
• 1 šolja kockica korena celera
• ½ kocke supe od povrća bez dodatog kvasca
• 1 čen belog luka
• 2 kašike maslinovog ulja
• vruća voda, prema potrebi
• so
• 2 kašike sitno seckanog lista peršuna
Priprema:
U lonac stavite povrće, prelijte vrućom vodom da ga prekrije, dodajte pola kocke i kuvajte na laganijoj vatri poklopljeno dok povrće ne omekša. Dodajte beli luk i ulje i izmiksirajte. Ulijte još vruće vode ako je potaž previše gust. Probajte i dodatno posolite ako je potrebno. Poslužite posuto seckanim peršunom.