Јело које ХИДРИРА И ХРАНИ - Идеалан ЗИМСКИ РУЧАК, прави се од поврћа, већину састојака већ имате у кухињи
Одличан начин да се загрејете!
Са доласком зиме температуре падају, а осим што је нужно да се топло облачимо и грејемо животни простор, посебно је важно и да исхрану прилагодимо временским условима и тако подржимо загревање тела. Док лети уживамо у освежавајућим салатама, смутијима, расхлађеним напицима и избегавамо дуготрајни боравак у кухињи, зими одједном пожелимо да пијуцкамо топли чај ушушкани на каучу и да поједемо чинију топле супе или потажа, пише ауторка здравих рецепата Дуња Гулин.
Рецепт за брзи потаж од поврћа
Прави СРПСКИ ДОРУЧАК - Ових шест јела традиционално су најпопуларнија код нас, ХРАНЉИВА и одличан избор за зиму
Њима ће ЈАНУАР ДОНЕТИ НАЈВЕЋЕ ПРОМЕНЕ - Ова два хороскопска знака НА УДАРУ, спремите се за нови живот
Састојци:
• 2 шоље коцкица бундеве
• 1 шоља коцкица шаргарепе
• 1 шоља коцкица корена целера
• ½ коцке супе од поврћа без додатог квасца
• 1 чен белог лука
• 2 кашике маслиновог уља
• врућа вода, према потреби
• со
• 2 кашике ситно сецканог листа першуна
Припрема:
У лонац ставите поврће, прелијте врућом водом да га прекрије, додајте пола коцке и кувајте на лаганијој ватри поклопљено док поврће не омекша. Додајте бели лук и уље и измиксирајте. Улијте још вруће воде ако је потаж превише густ. Пробајте и додатно посолите ако је потребно. Послужите посуто сецканим першуном.