PRAVA JESENJA ANTIVIRUSNA BOMBA: Recept za lekoviti sok od bobica zove podiže imunitet i gvožđe
Sirup od bobica zove možemo nazvati "jesenjom sestrom" sirupa od cvetova zove koji se priprema u proleće
Bobice zove sadrže antioksidanse, vitamine C i E, flavonoide, terpene i druge lekovite materije koje deluju antivirusno, antibakterijski i diuretski.
Zbog toga će sirup od bobica zove biti vredan sadržaj svake kuhinje, naročito kada dođe sezona prehlada i gripa, ali i kada vas muče zatvor, slabost, neuralgija, pa i stres. Sirup od bobica zove možemo nazvati "jesenjom sestrom" sirupa od cvetova zove koji se priprema u proleće.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/08/17/igor_cukrov_i_katarina_krzanovic.jpg?itok=_ww_Iy48)
SRPSKA MANEKENKA SE UDALA ZA HRVATA koji otvoreno priznaje koliko je LJUBOMORAN ZBOG NJENE PROFESIJE: "Nije mi svejedno što je gleda stotine muškaraca..."
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/04/14/fasdfdsd.jpg?itok=BBCcfMcN)
Stavila je ZEMLJU u PAPRIKU, zatim je položila u saksiju, a rezultat je predivan, ODUŠEVIĆE VAS OVO!
Bobice zove ne smeju nikada da se jedu sirove jer su toksične i mogu da izazovu trovanje. Termičkom obradom toksičnost bobica se u potpunosti uništava, pa je sirup od bobica potpuno siguran za konzumaciju. Sirup se pravi od potpuno zrelih, sočnih bobica koje se beru u septmebru. Donosimo vam recept za napitak koji će vam ojačati imunitet i podići nivo gvožđa u krvi, pomoći kod povišene temperature, a uz to je i jako ukusan. Ako ne stavite đumbir, sok mogu da piju i deca.
Sastojci za sirup od bobica zove: 1 kilogram zrelih bobica zove 1 litar vode 0,75 kilograma šećera 2 cm svežeg korena đumbira sok i korica od jednog limuna 0,5 kilograma domaćeg meda
Postupak:
1. Bobice zove prelijte vodom i stavite da se kuvaju, a nakon što su se 15 minuta kuvale, pomerite ih s vatre, dodajte šećer, narendani đumbir i sok i narendanu koricu limuna.
2. Poklopite, pustite da odstoji 30 minuta i procedite kroz sito.
3. Proceđeni sok zagrejte do vrenja, dodajte med, dobro promešajte i dok je još topao, sipajte ga u čiste staklene boce.
Sirup od bobica zove čuvajte na hladnom i mračnom mestu (može i u frižideru), pa ga koristite kao sirup za razređivanje.