ПРАВА ЈЕСЕЊА АНТИВИРУСНА БОМБА: Рецепт за лековити сок од бобица зове подиже имунитет и гвожђе
Сируп од бобица зове можемо назвати "јесењом сестром" сирупа од цветова зове који се припрема у пролеће
Бобице зове садрже антиоксидансе, витамине Ц и Е, флавоноиде, терпене и друге лековите материје које делују антивирусно, антибактеријски и диуретски.
Због тога ће сируп од бобица зове бити вредан садржај сваке кухиње, нарочито када дође сезона прехлада и грипа, али и када вас муче затвор, слабост, неуралгија, па и стрес. Сируп од бобица зове можемо назвати "јесењом сестром" сирупа од цветова зове који се припрема у пролеће.
СРПСКА МАНЕКЕНКА СЕ УДАЛА ЗА ХРВАТА који отворено признаје колико је ЉУБОМОРАН ЗБОГ ЊЕНЕ ПРОФЕСИЈЕ: "Није ми свеједно што је гледа стотине мушкараца..."
Ставила је ЗЕМЉУ у ПАПРИКУ, затим је положила у саксију, а резултат је предиван, ОДУШЕВИЋЕ ВАС ОВО!
Бобице зове не смеју никада да се једу сирове јер су токсичне и могу да изазову тровање. Термичком обрадом токсичност бобица се у потпуности уништава, па је сируп од бобица потпуно сигуран за конзумацију. Сируп се прави од потпуно зрелих, сочних бобица које се беру у септмебру. Доносимо вам рецепт за напитак који ће вам ојачати имунитет и подићи ниво гвожђа у крви, помоћи код повишене температуре, а уз то је и јако укусан. Ако не ставите ђумбир, сок могу да пију и деца.
Састојци за сируп од бобица зове: 1 килограм зрелих бобица зове 1 литар воде 0,75 килограма шећера 2 цм свежег корена ђумбира сок и корица од једног лимуна 0,5 килограма домаћег меда
Поступак:
1. Бобице зове прелијте водом и ставите да се кувају, а након што су се 15 минута кувале, померите их с ватре, додајте шећер, нарендани ђумбир и сок и нарендану корицу лимуна.
2. Поклопите, пустите да одстоји 30 минута и процедите кроз сито.
3. Процеђени сок загрејте до врења, додајте мед, добро промешајте и док је још топао, сипајте га у чисте стаклене боце.
Сируп од бобица зове чувајте на хладном и мрачном месту (може и у фрижидеру), па га користите као сируп за разређивање.