PREBRANAC PO STARINSKOJ RECEPTURI: Napravite savršen PASULJ, jedan sastojak mu daje POSEBAN ŠMEK
21.08.2022.
08:56
Komentari (0)
Jeftin i zasitan recept koji će svi obožavati, a savršen je za dane posta!
Potrebno je
- 600 gr pasulja
- 2 velike glavice crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 kašičica ml. crvene paprike
- 1/2 kašičice ml. bibera
- suvi začin ili so
- 50 ml. ulja
- po želji peršunov list
UŠTIPCI OD KROMPIRA PO BAKINOM RECEPTU: Sastojke već imate u kuhinji, odlično ide uz meso (VIDEO)
UŠTIPCI OD KROMPIRA PO BAKINOM RECEPTU: Sastojke već imate u kuhinji, odlično ide uz meso (VIDEO)
SMESA ZA JAČANJE IMUNITETA, KOŠTA 100 DIN: Jedna čaša ovog napitka preporodiće organizam (RECEPT)
SMESA ZA JAČANJE IMUNITETA, KOŠTA 100 DIN: Jedna čaša ovog napitka preporodiće organizam (RECEPT)
Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda pa ga naliti malo da ogrezne.
Ostaviti da vri nekoliko minuta pa procediti. Ponovo oprati i procediti.
Luk iseći na tanje rezance pa propržiti. Dodati papriku , biber začin, mleveni biber.
Izvaditi 1/3 pasulja pa staviti na dno druge šerpe pa pola luka, zatim pasulj i ostatak luka između seckan beli luk i par lovorovih listova.
Ostaviti malo belog luka za kraj. Preliti vodom i kuvati 1-1.5 sat da pasulj omekša i ostane malo tečnosti. Dodati po želji soli i peršunovog lista. Služiti toplo.