ПРЕБРАНАЦ ПО СТАРИНСКОЈ РЕЦЕПТУРИ: Направите савршен ПАСУЉ, један састојак му даје ПОСЕБАН ШМЕК
21.08.2022.
08:56
Коментари (0)
Јефтин и заситан рецепт који ће сви обожавати, а савршен је за дане поста!
Потребно је
- 600 гр пасуља
- 2 велике главице црног лука
- 1 главица белог лука
- 1 кашичица мл. црвене паприке
- 1/2 кашичице мл. бибера
- суви зачин или со
- 50 мл. уља
- по жељи першунов лист
УШТИПЦИ ОД КРОМПИРА ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Састојке већ имате у кухињи, одлично иде уз месо (ВИДЕО)
УШТИПЦИ ОД КРОМПИРА ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Састојке већ имате у кухињи, одлично иде уз месо (ВИДЕО)
СМЕСА ЗА ЈАЧАЊЕ ИМУНИТЕТА, КОШТА 100 ДИН: Једна чаша овог напитка препородиће организам (РЕЦЕПТ)
СМЕСА ЗА ЈАЧАЊЕ ИМУНИТЕТА, КОШТА 100 ДИН: Једна чаша овог напитка препородиће организам (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Пасуљ опрати у неколико вода па га налити мало да огрезне.
Оставити да ври неколико минута па процедити. Поново опрати и процедити.
Лук исећи на тање резанце па пропржити. Додати паприку , бибер зачин, млевени бибер.
Извадити 1/3 пасуља па ставити на дно друге шерпе па пола лука, затим пасуљ и остатак лука између сецкан бели лук и пар ловорових листова.
Оставити мало белог лука за крај. Прелити водом и кувати 1-1.5 сат да пасуљ омекша и остане мало течности. Додати по жељи соли и першуновог листа. Служити топло.