Pronašli smo recept za NAJJEDNOSTAVNIJU TORTU s piškotama bez pečenja i kuvanja - Kremastije poslastice od nje nema, topi se u ustima
Najlakša i najukusnija torta sa piškotama koju morate probati što pre!
Ako volite brze i jednostavne poslastice koje ne zahtevaju mnogo truda, ali su pravi užitak za nepce, onda je ovaj recept za tortu s piškotama prava stvar za vas! Bez pečenja, bez kuvanja – samo nekoliko sastojaka i malo vremena, i vaša savršena torta je gotova.
Kremasta, bogata, a tako lagana, ova torta će se topiti u ustima, a verujte, niko joj neće odoleti! Idealna je za sve prilike, bilo da želite da obradujete porodicu ili iznenadite goste.
Sastojci:
1 l slatke pavlake
400 g tamne čokolade
160 g mlečne čokolade
4 pakovanja piškota
2 šlag krema od čokolade
mleko za umakanje piškota
Priprema:
Slatku pavlaku možete da koristite i biljnu i mlečnu, mada za ovu tortu bolji je izbor mlečna.
Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja, ali da ne proključa.
Dok čekate izlomiti svu čokoladu u jednu veliku posudu. Vrelom slatkom pavlakom preliti čokoladu i mešati dok se čokolada potpuno ne otopi.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider na nekoliko sati. Najbolje je raditi uveče za ujutro ili ujutro za popodne.
Posle hladjenja dobro umutiti mikserom. Dodati zatim šlag krem, tako u praškastom stanju, pa sve zajedno umutiti. Piškote podeliti na tri dela.
Možete slagati na tacnu, al preporučujemo kalup ili tepsiju.
U mleko možete po želji dodati kafu ili rum. Isto tako u fil možete da dodajete lešnike, orahe, seckate bananice, šta god da volite. Ukoliko volite jači ukus piškota, onda pravite pola mere fila.
Posle slaganja i mazanja, ostaće vam deo krema za premazivanje gornjeg dela torte. Naime, kad se ohladi, okrenite je na tacnu i dodajte preostali fil.
Fil takođe držite u frižideru