POSNE PUNJENE PAPRIKE NA GRČKI NAČIN - Odličan recept ukoliko ne jedete meso, a tajna je u ovom začinu
Probajte!
Punjene paprike su omiljeno gurmansko jelo na letnjim trpezama. Najčešće se priprema varijanta sa mesom, ali možete ih napuniti povrćem i integralnim pirinčem i tako dobiti zdraviju varijantu omiljenog ručka. Donosimo vam posni, odnosno veganski recept za punjene paprike na grčki način.
NE BACAJTE PARE na preskupe tretmane kod kozmetičara: Ova tri sastojka će učiniti čuda sa vašim OBRVAMA!
IZUZETNO TEŠKA JESEN ZA OVE ZNAKE - ŠKORPIJA će biti posebno RANJIVA, Ovan I Vaga da čuvaju novac
Ne morate ih kuvati, posebni doživljaj daje to što su paprike pečene. Sos kojim ih napunite učiniće ih sočnim, slasnim i oplivaće u softu koji će u kombinaciji sa toplim domaćim hlebom biti odličan spoj. Pirinač upija sok koje će pustiti povrće, a ne zaboravite da dekorišete sa malo mirođije i poslužite uz omiljenu letnu salatu.
Sastojci:
- 6 velikih ili 8 manjih babura paprika
- 1 crni luk, isečen na kockice
- 3 male tikvice, oljuštene i isečene na kockice
- 3 srednje šargarepe, oljuštene i isečene na kockice
- 1 šolja supe (bujonom) od povrća
- 3 šolje skuvanog integralnog pirinča
- 5 kašika paradajz sosa
- 1 kašika svežeg peršuna, iseckanog
- 1 lašičica sveže mirođije, iseckane
- sok od 1/2 limuna
- ¼ kašičice bibera
- 1 kašičica soli
- ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Očistite papriku iznutra i skinite vrh sa peteljkom, ali ih sačuvajte kako biste kasnije zatvorili punjenu papriku. Stavite paprike u vatrostalnu posudu, poređajte ih uspravno i vratite vrhove. Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.
U međuvremenu, u tiganju, na malo ulja, propržite crni luk, tikvice i šargarepu, pa nalijte bujonom od povrća, pa ostavite da se povrće kuva u supi oko 10 minuta na blažoj vatri. Dodajtepirinač i paradajz pastu i dobro promešajte da se sjedini. Dodajte peršun, mirođiju, limunov sok, biber i so. Ponovo promešajte. Kada su paprike pečene, izvadite ih iz rerne i napunite nadevom. Vratite vrhove na paprike i pecite još 30-40 minuta na 180 stepeni dok paprike ne omekšaju. Poslužite sa dodatnim kriškama limuna i dekorišite svežom mirođijom za ukras po želji.