ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ НА ГРЧКИ НАЧИН - Одличан рецепт уколико не једете месо, а тајна је у овом зачину
Пробајте!
Пуњене паприке су омиљено гурманско јело на летњим трпезама. Најчешће се припрема варијанта са месом, али можете их напунити поврћем и интегралним пиринчем и тако добити здравију варијанту омиљеног ручка. Доносимо вам посни, односно вегански рецепт за пуњене паприке на грчки начин.
НЕ БАЦАЈТЕ ПАРЕ на прескупе третмане код козметичара: Ова три састојка ће учинити чуда са вашим ОБРВАМА!
ИЗУЗЕТНО ТЕШКА ЈЕСЕН ЗА ОВЕ ЗНАКЕ - ШКОРПИЈА ће бити посебно РАЊИВА, Ован И Вага да чувају новац
Не морате их кувати, посебни доживљај даје то што су паприке печене. Сос којим их напуните учиниће их сочним, сласним и опливаће у софту који ће у комбинацији са топлим домаћим хлебом бити одличан спој. Пиринач упија сок које ће пустити поврће, а не заборавите да декоришете са мало мирођије и послужите уз омиљену летну салату.
Састојци:
- 6 великих или 8 мањих бабура паприка
- 1 црни лук, исечен на коцкице
- 3 мале тиквице, ољуштене и исечене на коцкице
- 3 средње шаргарепе, ољуштене и исечене на коцкице
- 1 шоља супе (бујоном) од поврћа
- 3 шоље скуваног интегралног пиринча
- 5 кашика парадајз соса
- 1 кашика свежег першуна, исецканог
- 1 лашичица свеже мирођије, исецкане
- сок од 1/2 лимуна
- ¼ кашичице бибера
- 1 кашичица соли
- уље
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. Очистите паприку изнутра и скините врх са петељком, али их сачувајте како бисте касније затворили пуњену паприку. Ставите паприке у ватросталну посуду, поређајте их усправно и вратите врхове. Пеците на 180 степени око 15 минута.
У међувремену, у тигању, на мало уља, пропржите црни лук, тиквице и шаргарепу, па налијте бујоном од поврћа, па оставите да се поврће кува у супи око 10 минута на блажој ватри. Додајтепиринач и парадајз пасту и добро промешајте да се сједини. Додајте першун, мирођију, лимунов сок, бибер и со. Поново промешајте. Када су паприке печене, извадите их из рерне и напуните надевом. Вратите врхове на паприке и пеците још 30-40 минута на 180 степени док паприке не омекшају. Послужите са додатним кришкама лимуна и декоришите свежом мирођијом за украс по жељи.