TOPE SE U USTIMA
Ovakve SARME još niste probali! Suzani Mančić recept ostavila MAJKA, a tajna SAVRŠENOG ukusa je u jednom sastojku
Možete ih spremati za predstojeće slave i praznike.
Poznata voditeljka, glumica i pevačica Suzana Mančić, po sopstvenom priznanju, voli da kuva. Kulinarske tajne prenela joj je mama Vera, poreklom Mađarica. Prenosimo vam njen recept, za sarme od kiselog kupusa. Voditeljka smatra da je tajna dobre sarme dobar odnos pirinča i mesa, koje mora da bude mešano, juneće i svinjsko, sa dosta bibera.
Potrebno je
600 g mlevenog mesa
100 g pirinča
2 glavice crnog luka
2 glavice kiselog kupusa
beli luk
šargarepa
paradajz
Priprema
Dve glavice crnog luka propržite na masti. Dodajte 600 grama mlevenog mesa i beli luk. Može da da se narenda i jedna šargarepa, a kad to bude gotovo, dodajte pirinač i počnite da ih zavijate. Kad se poređaju u šerpu, dodajte vodu. U šerpu može da se stavi i ceo paradajz ili paprika. Stavite na laganu vatru, da se kuvaju bar tri sata. Na kraju ih zapecite u rerni, pokrivene preostalim listovima kupusa.
Srbija Danas/Trpeza, Ivana Pavlović/Prenela: J.Š.