ТОПЕ СЕ У УСТИМА
Овакве САРМЕ још нисте пробали! Сузани Манчић рецепт оставила МАЈКА, а тајна САВРШЕНОГ укуса је у једном састојку
Можете их спремати за предстојеће славе и празнике.
Позната водитељка, глумица и певачица Сузана Манчић, по сопственом признању, воли да кува. Кулинарске тајне пренела јој је мама Вера, пореклом Мађарица. Преносимо вам њен рецепт, за сарме од киселог купуса. Водитељка сматра да је тајна добре сарме добар однос пиринча и меса, које мора да буде мешано, јунеће и свињско, са доста бибера.
Потребно је
600 г млевеног меса
100 г пиринча
2 главице црног лука
2 главице киселог купуса
бели лук
шаргарепа
парадајз
Припрема
Две главице црног лука пропржите на масти. Додајте 600 грама млевеног меса и бели лук. Може да да се наренда и једна шаргарепа, а кад то буде готово, додајте пиринач и почните да их завијате. Кад се поређају у шерпу, додајте воду. У шерпу може да се стави и цео парадајз или паприка. Ставите на лагану ватру, да се кувају бар три сата. На крају их запеците у рерни, покривене преосталим листовима купуса.
Србија Данас/Трпеза, Ивана Павловић/Пренела: Ј.Ш.