Recept za FRANCUSKI CRNI HLEB - Napravite ga po receptu iz BAKINE KUHINJE, zamirisaće cela kuća (VIDEO)
Brzo se priprema, oduševiće vas recept, samo pratite bakina uputstva.
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za francuski crni hleb, veoma je ukusan i zdrav.
Potrebno je:
- 1 kg brašna T.1100
- 30 gr svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 550 ml mlake vode
- soli 1 kašičica ravna
- 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U malo tople vode izmrviti kvasac dodati šećer i promešati, ostaviti da zapeni. Sipati u vanglu brašno vodu i kvasac, izmešati, dodati ulje i so i dobro rukama obraditi. Ostaviti da odmara 30 minuta.
Istresti na sto malo razmesiti pa izdvojiti po 300 gr loptice i rukom oblikovati. Pokriti da odmore 6 minuta. Razvijati svaku lopticu nadugačko u veličine pleha u kojem pečete. Pleh obložiti pek papirom.
Uvijati testo u tanke rolnice i ređati u pleh savijati papir da se rolmice ne dodiruju. Oštrim nožem koso malo zaseći na tri mesta. Pokriti da odmaraju 10 minuta pa peći na 220 stepeni C pa smanjiti na 200 stepeni i peći 45 minuta da budu baš reš.