Рецепт за ФРАНЦУСКИ ЦРНИ ХЛЕБ - Направите га по рецепту из БАКИНЕ КУХИЊЕ, замирисаће цела кућа (ВИДЕО)
Брзо се припрема, одушевиће вас рецепт, само пратите бакина упутства.
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за француски црни хлеб, веома је укусан и здрав.
Потребно је:
- 1 кг брашна Т.1100
- 30 гр свежег квасца
- 1 кашичица шећера
- 550 мл млаке воде
- соли 1 кашичица равна
- 3 кашике маслиновог уља
Припрема:
У мало топле воде измрвити квасац додати шећер и промешати, оставити да запени. Сипати у ванглу брашно воду и квасац, измешати, додати уље и со и добро рукама обрадити. Оставити да одмара 30 минута.
Истрести на сто мало размесити па издвојити по 300 гр лоптице и руком обликовати. Покрити да одморе 6 минута. Развијати сваку лоптицу надугачко у величине плеха у којем печете. Плех обложити пек папиром.
Увијати тесто у танке ролнице и ређати у плех савијати папир да се ролмице не додирују. Оштрим ножем косо мало засећи на три места. Покрити да одмарају 10 минута па пећи на 220 степени Ц па смањити на 200 степени и пећи 45 минута да буду баш реш.