Znate li ŠTA UNOSITE u ORGANIZAM kada jedete SUPICU iz KESICE - Sastav ovog brzog jela vam se neće dopasti
Obratite pažnju koliko često se nađe na vašoj trpezi i obratite pažnju na ova dva sastojka!
Život nikada nije bio brži nego danas. Previše obaveza, a malo vremena utiče na živote svih ljudi. Zbog toga nekad nemamo vremena za pripremu domaće supe, već posežemo za onima iz kesice.
Za par minuta dobijete četiri tanjira supe i to se čini kao sjajna zamena. Ali, ako ih često konzumirate morate znati nekoliko stvari. Sastav supe iz kesice nije baš dobar za naše zdravlje, zbog toga što one sadrže dosta soli i rezanca od belog brašna.
To znači da je povećan udeo ugljenih hidrata, a poseban problem predstavljaju transmasti, odnosno hidrogenizovane biljne masti i pojačivači ukusa. Visoka koncentracija transmasti, šećera i soli, može oštetiti ćelije i povećati rizik od nastanka zapaljenskih procesa u organizmu.
Ako jedete supe iz kesice dva do tri puta nedeljno, to nije dobro. Izbegavajte često konzumiranje ovih supa.
Umesto ove uvek izaberite domaću supicu, a recept za vas je u nastavku. Odvojte uvek par minuta da pripremite zdravo jelo i shvatite to kao investiciju u svoje zdravlje, kao i članova svoje porodice.
RECEPT:
U jedan lonac sipati 2 litre hladne vode, staviti kašikicu soli, par zrna bibera, 1 lovorov list, staviti 1/2 pileta bez belog mesa sa sitninom (džigericu malo kasnije da ne bi pocrnela supa), 2 šargarepe, 2 zeleni, to iseći pa ubaciti, 1 glavicu crnog luka, 1 mali krompir, 1 parče celera. Kuvati na tihoj vatri.
Kada provri, skinuti penu cetkom za supu, dodati džigericu, 2 kašikice vegete, smanjiti i ostaviti da polako vri. Kada je meso kuvano izvaditi na jedan tanjir, posoliti i ono se može jesti posebno sa paradajz sosom ili se prepržiti pa tako jesti. Na drugi tanjir izvaditi sitninu iz supe (glavu, noge, zelen, šargarepu, džigericu, luk, krompir,...) i procediti supu.
Kada je proceđena vratiti na vatru da provri, kada provri sipati 2-3 šake rezanaca i kada se rezanci skuvaju supa je gotova.