Gurmanski SENDVIČI po bakinom receptu - Menjaju svaki OBROK, odlična opcija za malo "JAČI" doručak
Ukusno i zasitno, ko god da proba, tražiće još! Vaši ukućani će se oduševiti ovim fenomenalnim obrokom. Svideće se svim generacijama.
Ovi sendviči su odličan izbor za malo kaloričniji doručak, s obzirom na to da će vas pripremiti za sve šta vas očekuje kasnije tog jutra i popodneva, naravno.
![san](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2024/01/20/shutterstock_2275955073.jpg?itok=HfBpiEpl)
Ukoliko SPAVATE sa OTVORENIM USTIMA, to može ozbiljno UGROZITI vaše ZDRAVLJE - DISANJE na USTA izaziva 5 OPASNIH STANJA
![kocke za imunitet](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2024/01/20/screenshot_408.jpg?itok=sNnLMKD1)
Milioni se KUNU da ove KOCKE sprečavaju PREGLADU i GRIP! Najpoznatija influenserka BALKANSKIH KORENA otkriva da li je ovo ISTINA
Potrebno je:
- 3 jaja
- 200 gr mlevenog mesa ili šunkarice
- soli mleveni biber
- 1 kašičica začina za meso
- kašičica karija
- malo ulja
- 3 čena belog luk
- a 60 gr kačkavalja u listovima
- 50 gr rendanog kačkavalja
- 250 ml mleka
- stari hleb
Priprema:
U tiganj sipati malo ulja, pa naseckati beli luk i dodati mleveno meso i dinstati ga 5 minuta. Ubaciti začine, so, mleveni biber, začin za meso, kari i skloniti sa vatre. Dodati jedno celo jaje i dobro sjediniti. U posudi razbite dva jaja, pa izmutite. Dodati kačkavalj i izmešati, Meso podelite na 4 dela( to je 4 sendviča). Na jedan komad staviti 1/4 mesa, pa rasporediti na hleb. Pritisnuti malo rukom i dodati list kačkavalja, i odozgo poklopiti drugim parčetom. Staviti u mleko sa kačkavaljem da upije i ređati u podmazan pleh. I tako i ostatak. Peći na 220 stepeni C, 15-20 minuta da porumeni. Služiti toplo. Uživajte!