NAJVIŠE PRETRAŽIVAN RECEPT na NETU! Baka Jela danas sa nama pravi KOLAČ SA JABUKAMA - NAJLAKŠA i NAJBRŽA priprema!
Dobrodošli u čarobni svet ukusa, gde se susreću mekoća biskvita i sočnost savršenog nadeva od jabuka! Danas ćemo zajedno istražiti tajne pripreme jednog neodoljivog kolača sa divnim punjenjem od svežih, rendanih jabuka. Prepustite se mirisu koji će ispuniti vašu kuhinju i uživajte u jednostavnom, a istovremeno neodoljivom spoju sastojaka
Prvi put s vama pravim ovaj kolač, a ovo je kao da sam upravo otkrila tajnu poslastičarnice! Evo šta vam je sve potrebno!
![zapečeni sendviči](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/12/24/screenshot_312.jpg?itok=o5E9t6Bk)
Toliko su UKUSNI da neće ostati NI MRVA! ZAPEČENI SENDVIČi odlični za doručak ili laganu večeru, a priprema PREJEDNOSTAVNA
![rakija](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/12/24/rakija.jpg?itok=_dU0RoRC)
Zimski STARINSKI lek za probleme sa JETROM i visokim HOLESTEROLOM - Srbi vole rakiju od ove biljke, a melem se JEDNOSTAVNO priprema
Potrebno:
- 3 veća jaja
- 100 ml mleka
- 100 ml maslinovog ulja
- 2 šolje brašna (ne pune)
- 1 prašak za pecivo
- Rendana kora limuna ili narandže
- 100-150 grama šećera
- 3 kašike džema od kajsije ili bilo koji drugi džem
Nadev:
- 1 kilogram rendanih jabuka
- 1 kesica cimeta
- Šećer za jabuke
- 100 grama prezli
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni Celzijusa.
Umutite belanca sa šećerom, dodajte brašno s praškom za pecivo, koricu limuna, ulje, mleko, pa sve dobro izjednačite.
Podmažite pleh i pospite ga brašnom.
Sipajte polovinu testa, poravnajte ga i pecite na 180 stepeni C 10 minuta.
Jabuke izrendajte, dodajte cimet i šećer po želji. Umešajte prezle malo u ulje i dodajte u jabuke.
Na polupečen biskvit nanesite 3 kašike džema, pa rasporedite rendane jabuke i izjednačite.
Isipajte drugu polovinu testa, poravnajte i vratite u rernu. Pecite još 50 minuta na 180 stepeni C.
Nakon hlađenja, pospite prah šećerom i secite u kocke. Preporučujemo oštar nož jer je kolač vrlo mekan i prelep poput duše. Uživajte!