НАЈВИШЕ ПРЕТРАЖИВАН РЕЦЕПТ на НЕТУ! Бака Јела данас са нама прави КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - НАЈЛАКША и НАЈБРЖА припрема!
Добродошли у чаробни свет укуса, где се сусрећу мекоћа бисквита и сочност савршеног надева од јабука! Данас ћемо заједно истражити тајне припреме једног неодољивог колача са дивним пуњењем од свежих, ренданих јабука. Препустите се мирису који ће испунити вашу кухињу и уживајте у једноставном, а истовремено неодољивом споју састојака
Први пут с вама правим овај колач, а ово је као да сам управо открила тајну посластичарнице! Ево шта вам је све потребно!

Толико су УКУСНИ да неће остати НИ МРВА! ЗАПЕЧЕНИ СЕНДВИЧи одлични за доручак или лагану вечеру, а припрема ПРЕЈЕДНОСТАВНА

Зимски СТАРИНСКИ лек за проблеме са ЈЕТРОМ и високим ХОЛЕСТЕРОЛОМ - Срби воле ракију од ове биљке, а мелем се ЈЕДНОСТАВНО припрема
Потребно:
- 3 већа јаја
- 100 мл млека
- 100 мл маслиновог уља
- 2 шоље брашна (не пуне)
- 1 прашак за пециво
- Рендана кора лимуна или наранџе
- 100-150 грама шећера
- 3 кашике џема од кајсије или било који други џем
Надев:
- 1 килограм ренданих јабука
- 1 кесица цимета
- Шећер за јабуке
- 100 грама презли
Припрема:
Укључите рерну на 200 степени Целзијуса.
Умутите беланца са шећером, додајте брашно с прашком за пециво, корицу лимуна, уље, млеко, па све добро изједначите.
Подмажите плех и поспите га брашном.
Сипајте половину теста, поравнајте га и пеците на 180 степени Ц 10 минута.
Јабуке изрендајте, додајте цимет и шећер по жељи. Умешајте презле мало у уље и додајте у јабуке.
На полупечен бисквит нанесите 3 кашике џема, па распоредите рендане јабуке и изједначите.
Исипајте другу половину теста, поравнајте и вратите у рерну. Пеците још 50 минута на 180 степени Ц.
Након хлађења, поспите прах шећером и сеците у коцке. Препоручујемо оштар нож јер је колач врло мекан и прелеп попут душе. Уживајте!