RECEPT ZA NAJMEKŠU POGAČU OD PIRE KROMPIRA: Uz nju vam ništa drugo ne treba! (RECEPT)
Pravićete je stalno kao zaseban obrok!
Potrebno je:
- 100 ml vode
- 100 ml mleka
- 100 gr kvasca svežeg
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 350 gr brašna
- 300 gr krompira
DA LI STE ČULI ZA LEKOVITO MLEKO OD BELOG LUKA? Izvanredan domaći preparat protiv bolova! (RECEPT)
KOŠTA MANJE OD STO DINARA: Za ovu PREUKUSNU ČORBU sve sastojke već imate, napravite je po bakinom receptu (VIDEO)
Priprema:
U mlaku vodu dodati šećer i izmrviti kvasac, pa izmešati. Ostaviti da zapeni. Sipati u vanglicu, dodati mlako mleko, pa dodati ulje, i brašno i na kraju soli.
Zamesiti mekše testo i ostaviti da odmara 30 minuta. U šerpu skuvati krompir, ocediti, pa dodati soli. Zatim dodati malo mleka pa izmiksati da bude penast i prohladiti.Testo istresti na sto, pa ga malo obraditi rukama u lopticu.
Pokriti da odmori 5-6 minuta. Razviti u veći pravougaonik, pa na sredinu staviti pire i saviti stranice i ušuškati da se pire ne vidi.
Rukama razviti testo veličine pleha, tanko oko 2 prsta. Pokriti da odmori. Kad testo nadođe. premazati malo maslinovim uljem pa rukama malo prstima napraviti udubljenja. Po želji premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 220 stepeni C oko 30 min. Služiti toplu.