РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШУ ПОГАЧУ ОД ПИРЕ КРОМПИРА: Уз њу вам ништа друго не треба! (РЕЦЕПТ)
Правићете је стално као засебан оброк!
Потребно је:
- 100 мл воде
- 100 мл млека
- 100 гр квасца свежег
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 2 кашике маслиновог уља
- 350 гр брашна
- 300 гр кромпира
ДА ЛИ СТЕ ЧУЛИ ЗА ЛЕКОВИТО МЛЕКО ОД БЕЛОГ ЛУКА? Изванредан домаћи препарат против болова! (РЕЦЕПТ)
КОШТА МАЊЕ ОД СТО ДИНАРА: За ову ПРЕУКУСНУ ЧОРБУ све састојке већ имате, направите је по бакином рецепту (ВИДЕО)
Припрема:
У млаку воду додати шећер и измрвити квасац, па измешати. Оставити да запени. Сипати у ванглицу, додати млако млеко, па додати уље, и брашно и на крају соли.
Замесити мекше тесто и оставити да одмара 30 минута. У шерпу скувати кромпир, оцедити, па додати соли. Затим додати мало млека па измиксати да буде пенаст и прохладити.Тесто истрести на сто, па га мало обрадити рукама у лоптицу.
Покрити да одмори 5-6 минута. Развити у већи правоугаоник, па на средину ставити пире и савити странице и ушушкати да се пире не види.
Рукама развити тесто величине плеха, танко око 2 прста. Покрити да одмори. Кад тесто надође. премазати мало маслиновим уљем па рукама мало прстима направити удубљења. По жељи премазати жуманцетом и посути сусамом. Пећи на 220 степени Ц око 30 мин. Служити топлу.