Paprikaš iz BAKINE kuhinje - Jelo na KAŠIKU, koje će OBRADOVATI sve UKUĆANE
Kuvano jelo, spremano po tradicionalnom receptu, od kog će cela kuća zamirisati na toplinu, a ukus će vas nakratko vratiti u detinjstvo.
Kad dođu hladniji dani, domaćice su u dilemi koje jelo da pripreme za članove porodice. Krompir paprikaš je uvek dobar izbor, jer povrće koje se koristi za pripremu vole svi, a jelo je ujedno i ukusno i zasitno.
![post](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/12/01/403632677_1007972836952611_1769867630283103640_n.jpg?itok=XmHDKjPK)
Srbi, ovde SVI GREŠITE - Ove POSNE namirnice nikada ne PEREMO PRE JELA a trebalo bi, evo kakve POSLEDICE ostavljaju
![sardina](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/12/01/shutterstock_270403310.jpg?itok=V4rJgrJu)
Najviše se konzumira tokom BOŽIĆNOG POSTA - Znate li ŠTA UNOSITE U ORGANIZAM sa samo jednom konzervom marinirane SARDINE?
Potrebno je:
- 2 glavice crnog luka
- 2-3 šargarepe
- 2 paprike
- 1 manji celer
- 3 veća krompira
- 100 ml paradajza iz flaše
- 2 kašike instanta od pecuraka
- 1 kašičicu suvog začina
- 1 kašičicu mlevene paprike
- seckan peršun
- ulje
Priprema:
Iseckati luk sitno, šargarepu na kolutove, papriku na rezance, celer i krompir na kocke. Propržiti na ulju seckani luk. šargarepu i papriku. Dodati celer krompir na kocke i mlevenu papriku, i preliti vodom, pa ostaviti da se natopi. Kuvati 40 minuta. U ciniju sipati skuvani paradajz, dodati instant od pečuraka i izmešati. Sipati u paprikaš i ostaviti da provri. Dodati peršunov list. Servirajte jelo i uživajte!