Паприкаш из БАКИНЕ кухиње - Јело на КАШИКУ, које ће ОБРАДОВАТИ све УКУЋАНЕ
Кувано јело, спремано по традиционалном рецепту, од ког ће цела кућа замирисати на топлину, а укус ће вас накратко вратити у детињство.
Кад дођу хладнији дани, домаћице су у дилеми које јело да припреме за чланове породице. Кромпир паприкаш је увек добар избор, јер поврће које се користи за припрему воле сви, а јело је уједно и укусно и заситно.
Срби, овде СВИ ГРЕШИТЕ - Ове ПОСНЕ намирнице никада не ПЕРЕМО ПРЕ ЈЕЛА а требало би, ево какве ПОСЛЕДИЦЕ остављају
Највише се конзумира током БОЖИЋНОГ ПОСТА - Знате ли ШТА УНОСИТЕ У ОРГАНИЗАМ са само једном конзервом мариниране САРДИНЕ?
Потребно је:
- 2 главице црног лука
- 2-3 шаргарепе
- 2 паприке
- 1 мањи целер
- 3 већа кромпира
- 100 мл парадајза из флаше
- 2 кашике инстанта од пецурака
- 1 кашичицу сувог зачина
- 1 кашичицу млевене паприке
- сецкан першун
- уље
Припрема:
Исецкати лук ситно, шаргарепу на колутове, паприку на резанце, целер и кромпир на коцке. Пропржити на уљу сецкани лук. шаргарепу и паприку. Додати целер кромпир на коцке и млевену паприку, и прелити водом, па оставити да се натопи. Кувати 40 минута. У цинију сипати скувани парадајз, додати инстант од печурака и измешати. Сипати у паприкаш и оставити да проври. Додати першунов лист. Сервирајте јело и уживајте!