AMERIČKA PITA na SRPSKI NAČIN! Baka donosi recept koji je RASPAMETIO INTERNET, kolač sa keksom, orasima i višnjom je SAVRŠENSTVO
Pita sa keksom, orasima i višnjama je neodoljiva poslastica koja spaja hrskavost testa, bogatstvo oraha i slatkost sočnih višanja. Ovaj recept garantuje da će svaki zalogaj biti pravo uživanje. Evo kako je pripremiti!
Ako tražite jednostavan recept koji spaja hrskavu koru, bogat nadev od oraha i osvežavajuće višnje, ova pita sa plazmom, orahom i višnjama će zadovoljiti vaše gastronomske želje. Evo kako da je pripremite:
LIMUN NIJE DOVOLJAN - Ovako pripremljena LIMUNADA je DESET PUTA ZDRAVIJA, reguliše probavu i čisti organizam
Tradicionalni BAKIN recept za POSNU sarmu - Pun UKUS domaćeg jela će oduševiti CELU porodicu
Potrebno:
Za Testo:
- 300 grama brašna
- 10 grama svežeg kvasca
- 100 ml vode
- 30 grama maslaca
- Prstohvat soli
- 1 kašičica šećera
Za Nadev:
- 100 grama mlevenih oraha
- 100 grama mlevene Plazme
- 2 kašike šećera
- Malo soka
- 1 veća jabuka, iseckana na kockice
- 50 grama smrznutih višanja
Uputstvo:
Priprema testa:
Rastopiti kvasac u 100 ml tople vode, dodati kašičicu šećera i ostaviti da nadođe. U većoj posudi, pomešati 300 grama brašna sa solju. Dodati nadošli kvasac, rastopljeni maslac, i postepeno mesiti rukama dok se ne formira glatko testo. Pokriti testo i ostaviti da odmara.
Priprema nadeva:
Umutiti mlevene orahe sa šećerom, mlevenom plazmom i dodati malo soka da se sve sjedini. Razvaljati odmaračko testo u krug i staviti ga u pleh.
Ravnomerno rasporediti nadev od oraha i plazme preko testa, pritiskajući rukama. Dodati iseckane jabuke i smrznute višnje po površini, a zatim lagano pritisnuti ivice testa prstima.
Oblikovanje pite:
Odvojiti 1/3 dela testa i ostaviti sa strane. Preostalo testo razvaljati u tanke trake i pokriti nadev u plehu. Od ostatka testa napraviti trakice i ukrstiti ih preko voća ili koristiti valjak da se naprave tradicionalni oblici. Pecite na 190 stepeni Celzijusa.
Posuti pitu prah šećerom pre serviranja. Uživajte u ovoj ukusnoj piti koja spaja hrskavu koru, bogat nadev od oraha i osvežavajuće voće!