Recept za POHOVANU RIBU u sosu od piva - Savršeno hrskavi spolja, a sočni iznutra oduševiće čak i one koji ne vole oslić
Masa za pohovanje se priprema za manje od pet minuta. Postarajte se da ulje bude vrelo i imate gotovo jelo za od pola sata.
Za sve ljubitelje ribe, evo jednog recepta za savršeno pohovanu, hrskavu ribu.
Evo kako se pravi i šta vam treba od sastojaka.
Sastojci:
- pola kg oslića
- 1 ipo šolja brašna
- 1 čaša piva
- 1 ipo kašićica slatke paprike
- 1 ipo kašičica suvog začina
- prezla
- ulje za prženje
Priprema orli mase za pohovanje:
Jednu i po šoljicu brašna pomešajte sa jednom i po kašičicom slatke paprike i isto toliko suvog začina. Postepeno dodajte u suve sastojke čašu piva i mešajte. Testo mora biti gustine kao za palačinke.
Pohovanje
U jedan tanjir stavite šoljicu brašna, a u drugi prezlu.
Oslić izvadite noć pre pripreme iz zamrzivača i dobro ga osušite na salveti.
Umočite filet u brašno, zatim u orli sos i na kraju u prezlu, a zatim položite na vreo tiganj u duboko ulje, dok lepo ne porumeni, a zatim ga položite na salvetu da upije višak ulja.