Рецепт за ПОХОВАНУ РИБУ у сосу од пива - Савршено хрскави споља, а сочни изнутра одушевиће чак и оне који не воле ослић
Маса за поховање се припрема за мање од пет минута. Постарајте се да уље буде врело и имате готово јело за од пола сата.
За све љубитеље рибе, ево једног рецепта за савршено поховану, хрскаву рибу.
Ево како се прави и шта вам треба од састојака.
Састојци:
- пола кг ослића
- 1 ипо шоља брашна
- 1 чаша пива
- 1 ипо кашићица слатке паприке
- 1 ипо кашичица сувог зачина
- презла
- уље за пржење
Припрема орли масе за поховање:
Једну и по шољицу брашна помешајте са једном и по кашичицом слатке паприке и исто толико сувог зачина. Постепено додајте у суве састојке чашу пива и мешајте. Тесто мора бити густине као за палачинке.
Поховање
У један тањир ставите шољицу брашна, а у други презлу.
Ослић извадите ноћ пре припреме из замрзивача и добро га осушите на салвети.
Умочите филет у брашно, затим у орли сос и на крају у презлу, а затим положите на врео тигањ у дубоко уље, док лепо не порумени, а затим га положите на салвету да упије вишак уља.