Најсочнији ЛАЖНИ ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ за све који посте - Овакву посластицу нисте пробали, спој какаа и вишње који не може бити лош
Додаје се само какао, а укус је једнако добар.
Имамо предлог за преукусан, сочан, чоколадни колач који можете јести и ако постите.
Ево шта вам треба од састојака и како се припрема.
Рецепт:
- 240 грама брашна
- 125 грама шећера
- 40 грама какао праха
- 6 грама соде бикарбоне
- 8 грама прашка за пециво
- 250 мл сока од вишања или млека по избору
- 80 мл уља
- 350 грама вишања из тегле
- 1 кашика густина
По избору ставити сецерну глазуру
- 50 грама шећера у праху
- 2 кашичице сока од вишања
Припрема колача
У посуду ставите 245 грама брашна и 145 грама шећера, 8 грама прашка за пециво, 40 грама какаа, а затим промешајте суве састојке.
У посуду затим додајете 80 мл уља, 250 мл сока од вишње из тегле, а затим мешајте.
Половину смесе ставите у калуп који сте обложили пек папиром.
Преко 350 грама вишања сипајте 1 кашику густина.
Половину вишања ставите на прву подлогу колача, а затим преко вишања сипајте остатак смесе за колач. Завршите са остатком вишања које ћете ставити преко другог дела смесе на површину.
Колач пеците у рерни загрејаној на 180 степени 35 минута.
Колач украсите са смесом коју добијете од 2 кашчице шећера у праху и две кашике сока од вишања.