Posni ručak PUN VITAMINA i vlakana, košta 200 dinara - Ideja za najbrži KUVANI kupus pravo iz BAKINE kuhinje
Lagani ručak koji prija i u letnjim i u zimskim danima. Pun je vitamina, minerala i vlakana, pa osim što će vas zagrejati tokom ovih dana, dodatno će ojačati i vaš imunitet. Idealan ručak na kašiku.
Potrebno je:
- 1 glavica kupusa
- 2-3 šargarepe
- 1 praziluk
- 1 celer
- list celera
- 2-3 krompira
- zelena paprika slatka i ljuta
- 1-2 paradajza može i kuvani
- začina
- aleva paprika
- 1 kašika brašna
- ulje
![pasulj](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/12/14/393084350_1074206197340469_8236878594282904332_n.jpg?itok=Gc8HAkPP)
Klot PASULJ od kog CELA kuća miriše na TRADICIJU - Recept koji će biti OMILJEN celoj porodici
![cakana potaž](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/12/13/cakana_potaz.jpg?itok=ncR-4WbG)
Tikvice JAČAJU IMUNITET, dobre su za vid i STOMAK - Napravite okrepljujući POTAŽ od ovog povrća po CAKANINOM receptu
Priprema:
Kupus iseći na kocke krupnije staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati papriku zelenu i list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45 - 50 min. Dodati začina i paradajz kad se kupus skuva. U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i seckan beli luk malo propržiti. Dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati ako treba dodati soli. Naseckati još malo peršunovog lista. Ostaviti da vri minut, dva i isključiti ringlu .Naš ručak je gotov.