Recept za POSNU ŠTRUDLU - Ulepšajte trpezu za Badnje veče ovom mirisnom poslasticom, lako se sprema
04.01.2025.
17:44
Komentari (0)
Ukus koji je neprevaziđen.
Post traje još tri dva dana, a za Badnje veče takođe se služi posna hrana. Ukoliko želite da večeru na Badnje veče upotpunite nekom finom domaćom poslasticom, evo recepta za posnu štrudklu.
Biće vam potrebni sastojci navedeni u sadržaju teksta, a priprema nije ni najmanje komplikovana, samo pratite uputstvo.
Testo:
- 400 g mekog brašna
- 60 g šećera
- 80 g rastopljenog margarina
- 20 g kvasca
- prstohvat soli
- 1 narendana kora limuna
- 250 ml zauljene mlake vode
- oko 100 g margarina za premazivanje testa
Fil od maka:
- 300 g mlevenog maka
- 100 g šećera
- 100 g suvog grožđa
- 1 kesica vanil šećera
- 1 narendana kora limuna
- 200 ml mlake pouljene vode
- Fil od oraha
- 500 g mlevenih oraha
- 100 g šećera
- 80 g suvog grožđa
- 200 ml mlake pouljene vode
Testo zamesiti od navedenih sastojaka. Ostaviti da se odmara 1 sat.
Od testa oblikovati dve kore, veličine pleha i debljine 1 cm. Kore premazati tanko margarinom, pa filom.
Nafilovane kore zaviti u štrudle. Poređati u pleh i premazati uljem.
Ostaviti da se odmaraju 1/2 sata. Peći u zagrejanoj rerni oko 1/2 sata.
Po želji posuti prah šećerom.