Рецепт за ПОСНУ ШТРУДЛУ - Улепшајте трпезу за Бадње вече овом мирисном посластицом, лако се спрема
04.01.2025.
17:44
Коментари (0)
Укус који је непревазиђен.
Пост траје још три два дана, а за Бадње вече такође се служи посна храна. Уколико желите да вечеру на Бадње вече употпуните неком фином домаћом посластицом, ево рецепта за посну штрудклу.
Биће вам потребни састојци наведени у садржају текста, а припрема није ни најмање компликована, само пратите упутство.
Тесто:
- 400 г меког брашна
- 60 г шећера
- 80 г растопљеног маргарина
- 20 г квасца
- прстохват соли
- 1 нарендана кора лимуна
- 250 мл зауљене млаке воде
- око 100 г маргарина за премазивање теста
Фил од мака:
- 300 г млевеног мака
- 100 г шећера
- 100 г сувог грожђа
- 1 кесица ванил шећера
- 1 нарендана кора лимуна
- 200 мл млаке поуљене воде
- Фил од ораха
- 500 г млевених ораха
- 100 г шећера
- 80 г сувог грожђа
- 200 мл млаке поуљене воде
Тесто замесити од наведених састојака. Оставити да се одмара 1 сат.
Од теста обликовати две коре, величине плеха и дебљине 1 цм. Коре премазати танко маргарином, па филом.
Нафиловане коре завити у штрудле. Поређати у плех и премазати уљем.
Оставити да се одмарају 1/2 сата. Пећи у загрејаној рерни око 1/2 сата.
По жељи посути прах шећером.