Тајна савршено спремљене АРОМАТИЧНЕ ПАСТРМКЕ ЗА БАДЊЕ ВЕЧЕ - Здрав оброк, сочнији од меса
06.01.2025.
13:00
Коментари (0)
Тајна је у зачинима које ставите, дужини припреме и обавезном додатку - лимуну
Потребно је за две особе:
2 пастрмке
пола лимуна
першунов лист
мајчина душица
нана
рузмарин
3-4 чена белог лука
зачин, со
бели бибер
бело вино 50 мл.
уље
Припрема:
Све зачине иситнити ножем и маказама. Пастрмку очистити па је зачином и сољу истрљати. Намазати зачиним и ставити мало и у њу, премазати је соком од лимуна, па побиберити.
Прелити белим вином и поуљити. Риба се може ножем попреко мало порезати да не би пукла а и не мора. Може се додати и неки кромпирић по жељи. Ставити да се пече на 200-250 степени око 40 мин.
Кад се испече сервирати и уживати у сваком залогају. Уз ову рибу као прилог може се сервирати кромпир салата.