Tajna savršeno spremljene AROMATIČNE PASTRMKE ZA BADNJE VEČE - Zdrav obrok, sočniji od mesa
06.01.2025.
13:00
Komentari (0)
Tajna je u začinima koje stavite, dužini pripreme i obaveznom dodatku - limunu
Potrebno je za dve osobe:
2 pastrmke
pola limuna
peršunov list
majčina dušica
nana
ruzmarin
3-4 čena belog luka
začin, so
beli biber
belo vino 50 ml.
ulje
Priprema:
Sve začine isitniti nožem i makazama. Pastrmku očistiti pa je začinom i solju istrljati. Namazati začinim i staviti malo i u nju, premazati je sokom od limuna, pa pobiberiti.
Preliti belim vinom i pouljiti. Riba se može nožem popreko malo porezati da ne bi pukla a i ne mora. Može se dodati i neki krompirić po želji. Staviti da se peče na 200-250 stepeni oko 40 min.
Kad se ispeče servirati i uživati u svakom zalogaju. Uz ovu ribu kao prilog može se servirati krompir salata.