ПОСНИ ПОДВАРАК је најукуснији оброк за Бадње вече - Припремите раскошно и свечано јело којем нико не може одолети
Уколико размишљате које јело би најбоље било за Бадње вече, предлог је посни подварак са лососом - укусно и свечано
Ако желите да ове Бадње вечери на трпези имате јело које је и традиционално и неодољиво укусно, посни подварак је прави избор! Ово раскошно и свечано јело спој је богатог укуса киселкастог и димљене ноте, са савршеним спојем купуса, лососа и зачина. Посни подварак је оброк којем нико неће моћи да одоли, чак ни они који иначе нису велики љубитељи посних јела. Његова једноставна припрема, али богатство укуса, учиниће га незаобилазним на вашој трпези, стварајући посебну атмосферу и доносећи мирис традиције у сваки кутак дома. Припремите ово јело и унесите мало магије Бадње вечери у свој дом!
Потребно:
1 главица киселог купуса
1 главица црног лука
4-5 ловорова листа
бибер
уље
500 г лососа (може и димљени шаран или скуша)
За маринаду:
70 мл уља
ситно исецкан рузмарин
3 чена ситно исецканог белог лука
½ кашичице сувог зачина
¼ кашичице зачинске паприке
Припрема: Црни лук ситно исецкајте и пропржите на загрејаном уљу. Купус ситно исецкајте, као за салату и додајте луку. Зачините бибером и ставите ловор. Динстајте на умереној температури уз повремно додавање топле воде (око 150-200 мл), око 30 минута. Припремљени купус сипајте у керамички суд, а преко распоредите рибу коју сте претходно провукли кроз маринаду. Густи део маринаде сипајте преко рибе.
Пеците у загрејаној рерни на 200 °Ц око 25-30 минута, пише Минина кухиња.