Сочне СРПСКЕ ВАНИЛИЦЕ од масти које се НЕ МРВЕ изабране за најлепши БОЖИЋНИ колач - Филоване ЏЕМОМ и посуте шећером у праху одличне су уз КАФУ и чај
Њихово слатко височанство - ванилице. Најједноставније и најлепше - такви су ови старински колачићи.
Незаобилазни колачи на празничној трпези у Србији су ванилице. Праве се за Божић, Нову годину, славу, као и у било којој другој прилици. Округли слаткиши посути прах-шећером су, највероватније, рођаци чувених Линцер колачића, наводи портал "Фоод 52", где су ванилице проглашене за најбоље празничне колаче у целом свету!
Овај рецепт за сочне ванилице од масти гарантује савршену текстуру која се не мрви, а остају свеже и неколико дана.
Састојци:
За припрему ових укусних ванилица, потребно је:
- 300 г масти
- 100 г шећера
- 2 јаја
- 1 ванилин шећер
- 500 г брашна
- 1 прашак за пециво
- Џем по избору (најбоље од кајсије или рибизле)
- Шећер у праху за посипање
Припрема:
Крените тако што ћете у већој посуди пенасто умутити маст и шећер, додајући јаја и ванилин шећер. Добро сједините све састојке док смеса не постане глатка. У другој посуди, помешајте брашно са прашком за пециво, а затим постепено додајте ову мешавину у смесу од масти. Умутите док не добијете меко тесто.
Након што је тесто припремљено, обликујте мале куглице које ћете затим спљоштити и ставити на плех обложен папиром за печење. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 10-15 минута, док благо не порумене.
Када се ванилице охладе, филујте их џемом по избору и спајајте у парове. На крају, поспите шећером у праху за тај савршени завршни додир.
Ове сочне ванилице су идеалне уз кафу или чај, а захваљујући коришћењу масти, остају свеже и сочне данима. Њихова нежна арома ваниле и богатство џема учиниће сваки залогај правим ужитком.
Припремите ове укусне ванилице и уживајте у тренуцима са породицом и пријатељима! Биће прави хит на свакој трпези, а сви ће тражити још један комад. Не заборавите да поделите рецепт, јер добра сластица увек заслужује да се дели!