JESEN MIRIŠE NA PUNJENE PAPRIKE: Baka deli recept koji se prenosio SA KOLENA NA KOLENO za ovaj SRPSKI SPECIJALITET - SAVRŠEN JE!
Dom nije dok dok ne zamiriše na crni luk i papriku!
Jesen miriše na punjene paprike... U većini domova najčeša zvezda je upravo ona.
Ovo jelo nas vraća u detinjstvo i vreme kada su nam bake pripremale ovaj specijalitet. Nije ni čudo što se punjene paprike smatraju jednim od omiljenih tradicionalnih srpskih jela.
Baka Jela deli dragoceni recept dvoje mame.
Partner "STRUŽE" CELU NOĆ? Stručnjak za spavanje otkriva TRIK za HRKANJE koji čini čuda – ali većina neće imati HRABROSTI
KAKO SE REŠITI STRESA ZA PET MINUTA? Postoje čak DVA NAČINA, a nemaju nikakve veze sa tabletama!
Potrebno je:
- 50 gr suve slanine
- 700 gr. mlevenog mesa
- 20 srednjih paprika baburica
- 1 glavica crnog luka
- ulje
- 2 šargarepe
- 2 jaja
- 100gr opranog pirinča
- 4 ćena belog luka
- 1 kašika suvog začina po zelji
- so
- ml biber
- 2 kašičice mlevene paprike
- 200 ml kuvanog paradajza
- 2 sveža paradajza
- 1 kašika brašna
- peršunov list
Priprema:
Iseckati na kockice slaninu, pa kad se proprži na ulju dodati crni luk i šargarepu izrendanu i pržiti da omekne. Dodati mleveno meso i pržiti ga da se lepo usitni. Dodati ml papriku, ml. biber, zatim suve začine, so po ukusu, seckan beli luk, peršun i 1 lonče od 100 gr opranog pirinča. Skloniti sa vatre, pa ubaciti dva jaja i sve izjednačiti.
Paprike oprati, izvaditi seme, pa puniti nadevom, ali ne sasvim do kraja, i zatvarati kriškama paradajza. Naliti vodom i kuvati oko sat vremena. Pred kraj u tiganj sipati malo ulja i dodati kašiku brašna. Pržiti da dobije krem boju, sipati paradajz u zapršku i preliti preko paprika. Stavitu da se još malo prokrčka, pa dodati so i 1 kašičicu sećera. Kuvati još 2-3 minuta i paprika je kuvana. Služiti uz krompir pire.
Uživajte u vrhunskom ukusu!