JESEN MIRIŠE NA PUNJENE PAPRIKE: Baka deli recept koji se prenosio SA KOLENA NA KOLENO za ovaj SRPSKI SPECIJALITET - SAVRŠEN JE!
Dom nije dok dok ne zamiriše na crni luk i papriku!
Jesen miriše na punjene paprike... U većini domova najčeša zvezda je upravo ona.
Ovo jelo nas vraća u detinjstvo i vreme kada su nam bake pripremale ovaj specijalitet. Nije ni čudo što se punjene paprike smatraju jednim od omiljenih tradicionalnih srpskih jela.
Baka Jela deli dragoceni recept dvoje mame.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/12/14/profimedia-0528997052.jpg?itok=oDf9MMmx)
Partner "STRUŽE" CELU NOĆ? Stručnjak za spavanje otkriva TRIK za HRKANJE koji čini čuda – ali većina neće imati HRABROSTI
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/10/07/shutterstock_1523322002.jpg?itok=S-auRNkm)
KAKO SE REŠITI STRESA ZA PET MINUTA? Postoje čak DVA NAČINA, a nemaju nikakve veze sa tabletama!
Potrebno je:
- 50 gr suve slanine
- 700 gr. mlevenog mesa
- 20 srednjih paprika baburica
- 1 glavica crnog luka
- ulje
- 2 šargarepe
- 2 jaja
- 100gr opranog pirinča
- 4 ćena belog luka
- 1 kašika suvog začina po zelji
- so
- ml biber
- 2 kašičice mlevene paprike
- 200 ml kuvanog paradajza
- 2 sveža paradajza
- 1 kašika brašna
- peršunov list
Priprema:
Iseckati na kockice slaninu, pa kad se proprži na ulju dodati crni luk i šargarepu izrendanu i pržiti da omekne. Dodati mleveno meso i pržiti ga da se lepo usitni. Dodati ml papriku, ml. biber, zatim suve začine, so po ukusu, seckan beli luk, peršun i 1 lonče od 100 gr opranog pirinča. Skloniti sa vatre, pa ubaciti dva jaja i sve izjednačiti.
Paprike oprati, izvaditi seme, pa puniti nadevom, ali ne sasvim do kraja, i zatvarati kriškama paradajza. Naliti vodom i kuvati oko sat vremena. Pred kraj u tiganj sipati malo ulja i dodati kašiku brašna. Pržiti da dobije krem boju, sipati paradajz u zapršku i preliti preko paprika. Stavitu da se još malo prokrčka, pa dodati so i 1 kašičicu sećera. Kuvati još 2-3 minuta i paprika je kuvana. Služiti uz krompir pire.
Uživajte u vrhunskom ukusu!