ЈЕСЕН МИРИШЕ НА ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Бака дели рецепт који се преносио СА КОЛЕНА НА КОЛЕНО за овај СРПСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ - САВРШЕН ЈЕ!
Дом није док док не замирише на црни лук и паприку!
Јесен мирише на пуњене паприке... У већини домова најчеша звезда је управо она.
Ово јело нас враћа у детињство и време када су нам баке припремале овај специјалитет. Није ни чудо што се пуњене паприке сматрају једним од омиљених традиционалних српских јела.
Бака Јела дели драгоцени рецепт двоје маме.
Партнер "СТРУЖЕ" ЦЕЛУ НОЋ? Стручњак за спавање открива ТРИК за ХРКАЊЕ који чини чуда – али већина неће имати ХРАБРОСТИ
КАКО СЕ РЕШИТИ СТРЕСА ЗА ПЕТ МИНУТА? Постоје чак ДВА НАЧИНА, а немају никакве везе са таблетама!
Потребно је:
- 50 гр суве сланине
- 700 гр. млевеног меса
- 20 средњих паприка бабурица
- 1 главица црног лука
- уље
- 2 шаргарепе
- 2 јаја
- 100гр опраног пиринча
- 4 ћена белог лука
- 1 кашика сувог зачина по зељи
- со
- мл бибер
- 2 кашичице млевене паприке
- 200 мл куваног парадајза
- 2 свежа парадајза
- 1 кашика брашна
- першунов лист
Припрема:
Исецкати на коцкице сланину, па кад се пропржи на уљу додати црни лук и шаргарепу изрендану и пржити да омекне. Додати млевено месо и пржити га да се лепо уситни. Додати мл паприку, мл. бибер, затим суве зачине, со по укусу, сецкан бели лук, першун и 1 лонче од 100 гр опраног пиринча. Склонити са ватре, па убацити два јаја и све изједначити.
Паприке опрати, извадити семе, па пунити надевом, али не сасвим до краја, и затварати кришкама парадајза. Налити водом и кувати око сат времена. Пред крај у тигањ сипати мало уља и додати кашику брашна. Пржити да добије крем боју, сипати парадајз у запршку и прелити преко паприка. Ставиту да се још мало прокрчка, па додати со и 1 кашичицу сећера. Кувати још 2-3 минута и паприка је кувана. Служити уз кромпир пире.
Уживајте у врхунском укусу!