Recept za ŠNICLE od krompira - Punjene ŠUNKOM i kačkavaljem, idealno za ručak ili VEČERU
Nećete moći da napravite toliko, koliko će moći da se pojede, jer su toliko ukusne, da ko god ih bude probao, tražiće dodatak.
Kad jednom probate ovaj recept, postaće vam jedan od omiljenih. Fantastičnog je ukusa, i spada u vrlo hranljiv obrok, koji će oduševiti svakog ko ga proba.
JETRA OVO TEŠKO PODNOSI - Obratite PAŽNJU na ove tri stvari pri kupovini JABUKA, odmah se primeti
KAFA na prazan ŽELUDAC - Ako vam je navika da ovaj napitak pijete čim otvorite OČI, evo šta treba da znate
Potrebno je:
- 600 gr krompira
- so
- mlevena paprika
- đumbir
- beli luk u granulama
- peršunov list
- 2 kašike rendanog kačkavalja
- 1 kašika brašna
- 1 crvena paprika iz zamrzivača
- 50 gr sira
- malo ulja
Za nadev:
- 100 gr šunkarice
- 100 gr kačkavalja
- 50 gr rendanog skačkavalja za posipanje
Za paniranje:
- 2 jaja
- 100 gr brašna
- 100 gr prezli
Priprema:
Skuvati krompir, pa ga izgnječiti da nema grudvica. Dodati so, mlevenu papriku, đumbir, beli luk. Ubaciti seckanu papriku, rendani kačkavalj, sir i seckani peršum. Sjediniti i formirati loptice, Ruke pouljite, pa napravite od loptice pljeskavicu i stavite po malo šunke i kačkavalja. Poklopiti drugom lopticom, koju rukama pritisnete i ivice dobro zatvorite. Uvaljate u brašno, provučete kroz umućena jaja i utapkate u prezle. Ređate u pleh obložen pek papirom. Možete pržiti ili peči na 200 stepeni C, oko 20-30 minuta Pred kraj staviti na svaku po jednu kašiku rendanog kačkavalja i držite u rerni samo da se istopi. Služite toplo kao prilog ili samostalno jelo. Uživajte!