REZANA GIBANICA - zalogaj koji je OBAVEZAN na srpskoj trpezi: Sirnica kao iz PEKARE, najlakše se pravi
21.04.2023.
08:56
Komentari (0)
Jednostavan i brz recept iz bakine kuhinje
Potrebno je:
- 300 gr gotovih kora
- 250 gr sira
- 200 ml jogurta
- 3 jajeta
- 1/2 praška za pecivo
- malo kačkavalja
- 50 ml ulja
ZDRAVA KREM ČORBA OD TIKVICA: Puna vitamina, a jednostavna za pripremu - po BAKINOM receptu
ZDRAVA KREM ČORBA OD TIKVICA: Puna vitamina, a jednostavna za pripremu - po BAKINOM receptu
VITALNIJA OD DUPLO MLAĐIH ŽENA: Baka (75) ima RECEPT koji obara PRITISAK I ŠEĆER za sekund - OVO SU SASTOJCI
VITALNIJA OD DUPLO MLAĐIH ŽENA: Baka (75) ima RECEPT koji obara PRITISAK I ŠEĆER za sekund - OVO SU SASTOJCI
Priprema:
Kore iseći na rezanca. Na dno tepsije postaviti jedan list kore. Premazati uljem.
Sir, jaja jogurt pecivo i ulje, sve izjednačiti. Staviti trećinu rezanaca i rasporediti u tepsiju.
Sipati kutlačom nadev pa izrendati kačkavalj. Ponovo rezance, nadev, kačkavalj, rezanci, nadev, kačkavalj i odozgo staviti koru i zaliti nadevom.
Peći na 200 stepeni C 40-45 minuta. Probajte ovaj način pravljenja gibanice, mnogo je brže.